Ərik çuxurları orqanizmdə hidrosiyan turşusuna çevrilən amigdalin ehtiva edir, ona görə də onları istehlak etmək zərərli ola bilər.
Editor.az xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, bu barədə həkim Zarema Ten RİA Novosti-yə bildirib ki. O bildirib ki, ərik çuxurlarında olan amigdalin orqanizmdə hidrosian turşusuna çevrilir, ona görə də onların istehlakı zərərli ola bilər.
Həkim tərkibində çox miqdarda şəkər olan ərik qurusunun ehtiyatla istehlak edilməli olduğunu, şəkərli diabet xəstələrinin və ya az karbohidratlı pəhriz saxlayanların bu meyvədən istifadəsini ciddi şəkildə məhdudlaşdırmalı olduğunu qeyd edib.
Doktor Ten əlavə edib ki, quru əriklər çox vaxt rəngini qorumaq üçün kükürd dioksidi ilə müalicə olunur və bu, həssas insanlarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər.
//Gülnarə Abasova, Editor.az