AZ

Bu məhsullar insanda xərçəng riskini artırır

Bakı. Trend:

Nüfuzlu amerikalı diyetoloq Nikol Endryus iki məhsul istisnaolmaqla, qidaların heç biri xərçəng hüceyrələrinin yaranmasına vəinkişafına təsir etmir.

Trend bu barədəxarici KİV-ə istinadən xəbər verir.

Endryus vurğulayıb ki, şəkər, un məmulatları, bitki yağları vəqida əlavələri onkoloji xəstəliklərin inkişafına təsirgöstərmir.

O, xərçəng riskini sübut olunmuş şəkildə artıran yeganəməhsullar kimi spirtli içkiləri və emal olunmuş ət məhsullarınıgöstərib.

“Emal olunmuş ət məhsulları - hot-doqlar, ət delikatesləri,sosislər, bekon, yəni istifadəyə hazır və uzun müddət soyuducudasaxlanıla bilən bütün məhsullardır. Bu məhsullardan az miqdardabelə istifadə bağırsaq xərçəngi riskini artırır”,- deyə diyetoloqizah edib.

Seçilən
20
3
az.trend.az

4Mənbələr