EN

Dietik qazlı içkilərdəki sağlamlıq üçün təhlükə

İlk qazlı içki 1767-ci ildə Londonda yaradılıb və limon ətirli olub.Bütün sərinləşdirici içkilər sağlamlığınız üçün bərabər yaradılmır.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Saurabh Sethi'nin fikrincə, pəhriz qazlı içkilər, xüsusən də müntəzəm olaraq içsəniz, ürək xəstəliyi və insult riskinizi artıra bilər.
Bu içkilərin tərkibindəki süni dadlandırıcılar bədəninizin insulinə həssaslığına və bağırsaq mikrobiomuna mənfi təsir göstərərək, yüksək kalorili qidalara olan həvəsinizi artıra bilər. İçkilərin tərkibindəki zərərli əlavələr iştahınıza mane ola bilər və yeməyinizi idarə edə bilər. 

Tərkibində yüksək şəkər olan içkilər ideal olmasa da, təbii meyvə ləzzətləri olan su susuzluğunuzu yatırmaq üçün ən yaxşı seçim olaraq qalır. Yalnız təzə inqrediyentlərdən istifadə edərək və əlavə edilmiş şəkərin miqdarına nəzarət edərək evdə öz təravətləndirici içkilərinizi hazırlamağa çalışın.

Mütəxəssislərin fikrincə, qazlı içkilər xroniki həzm sistemi xəstəlikləri olan insanların və üç yaşınadək uşaqların pəhrizindən xaric edilməlidir. Piylənmə, şəkərli diabet, allergiya və ya qaraciyər və böyrək xəstəlikləri zamanı "soda"nı həyatınızdan çıxarmaq üçün onlardan imtina etmək daha yaxşıdır.
Qazlı içkilər sağlamlığınıza zərər verə bilər, ona görə də onları təzə maddələr əlavə edilmiş su kimi daha sağlam alternativlərlə əvəz etmək məntiqlidir.
 

Chosen
27
ucnoqta.az

1Sources