AZ

Zəhərlənmə riskini azaltmaq üçün riayət edilməli olan qaydalar

Bakı, 21 iyul, AZƏRTAC

Qida zəhərlənmələrinə daha çox yay aylarında təsadüf edilir. Bu dövrdə temperatur yüksək olur və bu da bakteriyaların daha sürətli çoxalmasına şərait yaradır. Nəticədə qidalar tez xarab ola və zəhərlənmə riski yarana bilər. Bunun səbəbi isə qida ilə düzgün davranmamaq, sanitar-gigiyenik qaydalara əməl etməməkdir.

Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) İnformasiya təminatı və innovativ həllər şöbəsindən AZƏRTAC-a bildirilib ki, zəhərlənmə riskini azaltmaq üçün bir sıra qaydalar var.

Onun baş verməməsi üçün hansı qaydalara riayət etmək lazımdır? 

AQTA və İcbari Tibbi Sığorta üzrə Dövlət Agentliyi tərəfindən hazırlanan qida zəhərlənmələrinə dair videoçarxla link vasitəsilə tanış ola bilərsiniz.

 

 

 

Seçilən
22
19
azertag.az

10Mənbələr