Yay aylarında ən çox istehlak edilən şirniyyatlardan biri olan dondurmanın düzgün istehlakı sağlamlıq baxımından olduqca vacibdir. Diyetoloq Edanur Usta, paketli dondurmalarda tez-tez rast gəlinən qlükoza şərbəti, doymuş yağ və qatqı maddələrinin insulin müqaviməti, qaraciyər piylənməsi və piylənmə kimi xəstəliklərə səbəb ola biləcəyini bildirib.
Usta, dondurmanın yalnız etibarlı istehsalçılardan alınmalı, tərkibi məlum olmayan və düzgün saxlanma şəraiti olmayan məhsullardan uzaq durulmalı olduğunu vurğulayıb. Dondurma -18°C-də saxlanmalı və bir dəfə əridildikdən sonra təkrar dondurulmamalıdır, çünki süd əsaslı bu məhsul yanlış saxlanma ilə mikrob təhlükəsi yarada bilər.
Mütəxəssisdən Tövsiyələr:
Etiketləri diqqətlə oxuyun
Alkoqolsuz, qlükosuz, təbii tərkibli məhsulları seçin
Porsiya nəzarəti edin – artıq şəkər və kalori almayın
Evdə sağlam dondurma hazırlamaq üçün dondurulmuş meyvə, yoğurt və ya süd istifadə edə bilərsiniz