AZ

Doyurucu toyuq şorbası RESEPTİ

Lent az saytından alınan məlumatlara görə, ain.az xəbər verir.

Bu reseptdə toyuğun sümükdə yavaş bişirilməsi onun zəngin dadını gücləndirir və ona ev dadı verir.

Lent.az bu resepti təqdim edir:

Bu, sizə lazım olan toyuq şorbası reseptidir. Hər bir şorba müəyyən bir rahatlıq səviyyəsi təqdim etsə də, toyuq və tərəvəz şorbası bunu yeni səviyyəyə qaldırır.

Toyuq və tərəvəz şorbası yalnız soyuq aylar üçün deyil. Öz sehrli, rahatladıcı və eliksirə bənzər keyfiyyətləri sayəsində bu şorbanı il boyu, bədənin və ya ruhun rahatlamağa ehtiyacı olduqda yemək olar.

Toyuğun sümükdə yavaş bişirilməsi bu reseptdə zəngin toyuq dadını artırır və ona ev dadı verir. Yavaş bişirilmə həmçinin yerkökü, kərəviz və şalğamın şirinliyini vurğulayır. Bu tərəvəzlər həm şorbanın aromatik əsasını təşkil edir, həm də müstəqil inqrediyentlər kimi çıxış edirlər. Bu şorbada quru şorba qarışığının əlavə edilməsi əsas rol oynayır.

Bu, şorbanı daha doyurucu etməklə yanaşı, onu qidalandırıcı edir. Bu toyuq və tərəvəz şorbası mükəmməl şəkildə dondurula və orqanizm istədiyi vaxt qızdırılıb yeyilə bilər.

İnqrediyentlər:

2 xörək qaşığı zeytun yağı

1 pırasa, iki yerə bölünmüş, yuyulmuş, nazik doğranmış

2 diş sarımsaq, əzilmiş

1 iri yerkökü, soyulmuş, kubik doğranmış

2 kərəviz sapı, kubik doğranmış

2 kiçik kabak, kubik doğranmış

1 şalğam və ya turp, soyulmuş, kubik doğranmış

1 1/4 stəkan quru şorba qarışığı, yuyulmuş

8 stəkan toyuq bulyonu

1 kq toyuq (ayaq hissələri)

Hazırlanması

Addım 1

Böyük qazana yağı orta odda qızdırın. Pırasa və sarımsağı əlavə edin. Qarışdıraraq 2 dəqiqə bişirin, yumşalana qədər, amma rəngi dəyişməsin. Yerkökü, kərəviz, kabak və şalğamı əlavə edin. 2 dəqiqə bişirin. Şorba qarışığı, bulyon, toyuq və 1 stəkan soyuq su əlavə edin. Ocağı gücləndirib qaynamağa gətirin.

Addım 2

Ocağı azaldın. Qismən qapaqla örtüb arada qarışdıraraq zəif odda 1 saat bişirin, şorba qarışığı və tərəvəzlər yumşalana qədər.

Addım 3

Toyuq ayaqlarını şorbadan çıxarın. Bir qədər soyumasını gözləyin. Ətini sümüklərdən ayırın. Toyuq ətini iri doğrayıb şorbaya əlavə edin. Duz və istiot əlavə edərək dadlandırın. Şorbanı qızdırılmış boşqablara tökün və süfrəyə verin.

Nuş olsun!

Ən son xəbərləri və yenilikləri almaq üçün ain.az saytını izləyin.

Seçilən
5
lent.az

1Mənbələr