AZ

Un az, yağ az, dad çox – kəsmikli kökə

Un

Kəsmikli kğkə (tvorojnaya lepyoşka) — klassik syrniklərin daha sadə və sürətli versiyasıdır. Onun əsas üstünlüyü ondadır ki, ayrı-ayrı sırniklər hazırlayıb partiya-partiya qızartmağa ehtiyac yoxdur.Sırniklər yerinə bu ləpəni hazırlayın – sadəcə bütün inqrediyentləri qarışdırmaq və tavanın üzərinə yaymaq kifayətdir.Kökə üçün sizə lazım olacaq:400 q kəsmik (çox yaş olmayan)2 ədəd yumurta4 x.q. un (təxminən 60 q)2 x.q. şəkər tozuBir çimdik duzZövqə görə vanilli şəkərHazırlanması:Bütün inqrediyentləri qarışdırıb vahid xəmir halına gətirin.Tavaya azca bitki yağı əlavə edin, qızdırın.Xəmiri tavaya 1,5 sm qalınlığında yayaraq, bir ədəd iri ləpə şəklində formalaşdırın.Hər iki tərəfini 3–4 dəqiqə qızıl rəng alana qədər qızardın.Hazır olan ləpəni pizza kimi dilimləyərək servis edə bilərsiniz. Xaricdən xırt-xırtlı, içəridən isə yumşaq və kremli olur. Üstəlik, klassik sırniklərlə müqayisədə daha az un və yağ istifadə olunduğundan daha az kalorilidir.Ulusum.az

Diqqət Çəkənlər

"Abzas Media" əməkdaşlarına hökm oxunub

Qobustan Rayon Mərkəzi Xəstəxanasına mediatur təşkil olunub - FOTO

Ərdoğan və Paşinyan danışıqlar masasına oturdular

Seçilən
3
ulusum.az

1Mənbələr