SM-Clinic tibb mərkəzinin uşaq endokrinoloqu Daria Khaikina yumurtadan maksimum fayda əldə etmək üçün necə bişirmək lazım olduğunu söylədi.
E-saglam.az-ın məlumatına görə, o, bunu necə edəcəyini "Lenta.ru"ya danışıb.
"Yumurta, bərk qaynadılmış və ya yumşaq qaynadılmış və ya buxarda hazırlanmış omletlər məhsulun bütün faydalı xüsusiyyətlərini qorumağa kömək edəcək və lazımsız kalori əlavə etməyəcək", - dedi.
Eyni zamanda həkim yağda qızardılmış yumurtanın xeyirdən çox zərər verəcəyini qeyd edib. "Bu şəkildə bişirildikdə, xüsusilə kərə yağı və ya marqarin istifadə edilərsə, çox miqdarda yağ udurlar. Bu səbəbdən hazır yeməkdə doymuş yağların və trans yağların miqdarı artır. Qızardılmış yumurta yemək qaraciyərə yükü artırır və "pis" xolesterinin səviyyəsinin artması riskini artırır", - həkim aydınlıq gətirib.
Tərcümə: Könül Oruc
E-saglam.az