AZ

Bu məhsulları soyuducuda saxlamaq olmaz – SƏBƏBLƏR TƏƏCÜBLƏNDİRƏCƏK

Mütəxəssislər bəzi məhsulların soyuducuda saxlanmasının onların dadını, quruluşunu və qida dəyərini mənfi təsirə məruz qoyduğunu bildirirlər.

Milli.Az bildirir ki, pomidor soyuducuda saxlanıldıqda dadını itirir və tez yumşalır. Kartof soyuq mühitdə nişastasını şəkərə çevirərək dadını dəyişdirir. Soğan isə rütubətli mühitdə tez yumşalır və kiflənir. Çörəyin soyuducuda saxlanması da onun tez qurumasına səbəb olur.

Bundan başqa, banan, avokado və tropik meyvələr soyuqda tez qaralır və yetişmə prosesi dayanır. Zeytun yağı və bal isə aşağı temperaturda bərkiyir və keyfiyyətini itirir.

Seçilən
24
2
bizimshow.az

3Mənbələr