AZ

"Kolbasa xərçəng riskini artırır"

Bakupost saytına istinadən ain.az xəbər verir.

"Kolbasa məhsulları xərçəng riskini artırır".

Bakupost.az xəbər verir ki, bu barədə aif.ru saytına rusiyalı diyetoloq və endokrinoloq Anton Polyakov məlumat verib.

"Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı uzun müddətdir ki, kolbasa məhsullarını sağlamlıq üçün risk yaradan məhsullar qrupuna daxil edib. Yəni əgər siz müntəzəm olaraq kolbasa yeyirsinizsə, xərçəng xəstəliyinə tutulma riski artır", - Polyakov bildirib.

Həkim daha sağlam alternativ olaraq kolbasanı mal dili ilə əvəz etməyi məsləhət görüb.

Daha ətraflı məlumat və yeniliklər üçün ain.az saytını izləyin.

Seçilən
38
5
www.bakupost.az

10Mənbələr