AZ

Ulusumun Mətbəxində: Badamburanın Ətri

Ulusumun

Ərzaqlar:- 1 kq un - 500 qr kərə yağı - 1 stəkan süd - 1 ədəd yumurta - 1 çay qaşığı maya - 1 xörək qaşığı şəkər tozu - Bir az duz İçlik üçün:- 300 qr badam (və ya qoz) - 400 qr şəkər tozu - 1 xörək qaşığı hil Hazırlanması:1. Südü bir qədər isidib içinə maya və şəkər tozu əlavə edin, 10 dəqiqə gözlədin. 2. Una duz, yumurta və əridilmiş yağın yarısını əlavə edib, maya qarışığı ilə birlikdə yumşaq xəmir yoğurun. 3. Xəmiri isti yerdə təxminən 1 saat mayalanmağa qoyun. 4. Badamı üyüdün, şəkər və hil ilə qarışdıraraq içlik hazırlayın. 5. Xəmirdən kündələr düzəldin, nazik yayıb hər qatın arasına yağ çəkərək üst-üstə düzün. 6. Xəmiri kəsin, içlik qoyaraq bükün və badambura formasını verin. 7. Əvvəlcədən 180°C-yə qədər qızdırılmış sobada 30–35 dəqiqə bişirin – üstü qızarana qədər. İsti-isti, çayın yanında süfrəyə verin – ənənənin dadı damağınızda qalacaq.Nuş olsun!Ulusum.az

Diqqət Çəkənlər

Ulusumun Mətbəxində: Gürzə Ləzzəti

Ulusumun Mətbəxində: Badamburanın Ətri

Toyuqlu Makaron

Seçilən
45
ulusum.az

1Mənbələr