
Ərzaqlar:- Qarabaşaq yarması (quru) – 80 q - Toyuq ürəkləri – 150 q - Yerkökü – 100 q - Baş soğan – 80 q - Sarımsaq – 1-2 diş (təxminən 5 q) - Zeytun yağı – 1 x.q. (təxminən 7 q) - Duz, qara istiot – zövqə görə - Dəfnə yarpağı – 1 ədəd Hazırlanması: Toyuq ürəklərini yuyun, artıq piy və damarlarını təmizləyin, bütöv və ya doğranmış halda saxlayın. Qarabaşaq yarmasını yuyun. Yerkökü və soğanı doğrayın, sarımsağı xırdalayın. Tavada 3 qram yağı qızdırıb ürəkləri 5 dəqiqə qızardın. Üzərinə 50 ml su əlavə edib, qapaqla örtüb zəif odda 15 dəqiqə bişirin. Başqa tavada 4 qram yağda soğanı şəffaflaşana qədər 3 dəqiqə qovurun. Sonra yerkökü və sarımsağı əlavə edib 5 dəqiqə qızardın. Qarabaşaq yarmasını 160 ml su ilə qaynadın, qapaqla örtüb qarışdırmadan 15 dəqiqə bişirin. Hazır qarabaşaq yarmasını, toyuq ürəklərini və tərəvəzləri qarışdırın, ədviyyat əlavə edib 2 dəqiqə qızdırın.Qidalanma dəyəri (100 qram üçün): Kalori: 112 Zülal: 8.7 q Yağ: 2 q Karbohidrat: 18 q Reseptlərinizi [email protected] ünvanına göndərin – dadlı sirləriniz Ulusum.az saytında yayımlansın!R.D / Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
“Tank” ləqəbli Məhəmməd Abbaszadə: Rinqdə iradə və zəfər hekayəsi - VİDEO
Kətan sıyığı meyvələrlə
Deputat Əminə Ağazadə APA-nın iclasında Azərbaycanı təmsil edəcək