AZ

Süni intellekt restoran sənayesini də ƏLƏ KEÇİRİR

"Restoran sahibləri artıq süni intellekti (Sİ) analitik alət kimi istifadə edirlər".

Publika.az xəbər verir ki, bunu rusiyalı proqramçı Sergey Berezin Gazeta.ru ilə söhbətində süni intellektin ictimai iaşə sahəsində hansı istiqamətlərdə fəal tətbiq olunacağından danışarkən deyib.

"Keyfiyyətli məlumat bazası olduqda sistem mövsümi və digər tələbat dalğalanmalarını proqnozlaşdıra bilir. Bu isə alış həcmlərinin optimallaşdırılmasına, lazım olan işçi sayının hesablanmasına və əməliyyat xərclərinin azaldılmasına imkan verir", - deyə o izah edib.

O qeyd edib ki, ən yaradıcı və sürətlə inkişaf edən sahələrdən biri menyu hazırlanmasıdır. GPT kimi dil modelləri artıq bu gün aşpazlara yeni yeməklər və məhsul kombinasiyaları yaratmaqda kömək edir.

"Peşəkar tərəfindən düzgün filtrasiya və işlənmə aparıldıqda bu, menyunun sürətləndirilməsi və müxtəlifləşdirilməsi üçün faydalı alətə çevrilir. "DishGen" və "ChefGPT" kimi ixtisaslaşmış servislərin meydana çıxması bu işin intensiv inkişafını təsdiqləyir", - ekspert bildirib.

Seçilən
57
publika.az

1Mənbələr