
İnqrediyentlər:- Balqabaq (xam) — 100 q- Un — 200 q- Su — 120 ml- Bitki yağı — 70 q- Şəkər — 70–80 q- Duz — 1/3 ç.q.- Vanilin — zövqə görə- Qabartma tozu — 1,5 ç.q.- İçlik üçün: quru zoğal, kişmiş, doğranmış qoz və ya zövqə uyğun digər əlavələrHazırlanması:- 100 qram balqabağı xırda sürtgəcdən keçirin.- Üzərinə 120 ml su və 70 q bitki yağı əlavə edin.- 80 q şəkər, bir çimdik duz və zövqə görə vanilin əlavə edin.Quru qarışıq:200 q un əlavə edin (istəsəniz unun yarısını tam buğda unu ilə əvəz edə bilərsiniz).Qarışdırın və 1,5 çay qaşığı qabartma tozu əlavə edin.Xəmir kifayət qədər qatı olmalıdır.İçlik:İçlik kimi quru zoğal, kişmiş, doğranmış qoz və zövqünüzə uyğun digər əlavələrdən istifadə edə bilərsiniz.Formaya tökün:Keks üçün uyğun formaya xəmirinizi yerləşdirin.Bi̇şirilməsi:Təxminən 45 dəqiqə ərzində 190°C temperaturda bişirin.Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Meksikada partlayış: Ölən və yaralananlar var
Özbəkistanda turizmdən gəlirlər rekord həddə çatıb
Ağ Şəhər Bulvarında dənizdə batan şəxs xilas edildi - VİDEO