AZ

Qışda qidalanmanın oynaq sağlamlığına təsiri açıqlanıb

Qidalanma qığırdaqların qorunmasında və iltihabın nəzarətdə saxlanılmasında əsas rol oynayır.

E-saglam.az xəbər verir ki, bəzi qidalar oynaq sağlamlığının qorunmasında vacibdir.

Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir: qızılbalıq, skumbriya, kətan yağı, qoz. İltihabı azaldır.

Antioksidantlarla zəngin qidalar: giləmeyvələr (qarağat, zoğal), tünd göyərti, çuğundur, tünd şokolad.

Kollagen mənbələri: aspic, sümük bulyonları (orta miqdarda), soya.

Bütün taxıllar və tərəvəzlər lif və B vitaminləri təmin edir.

Eyni zamanda, şəkər, trans yağlar, turşu və emal olunmuş qidaların qəbulunu məhdudlaşdırmaq vacibdir. Bu qidalar sistemik iltihabı tətikləyir.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az

Seçilən
11
e-saglam.az

1Mənbələr