...Rusiyanın Rostov vilayətindəki alimlər turş dadı olan ləzzətli, ətirli çörək istehsal edən yeni bir məhsul - üzüm çəyirdəyi unu yaratdılar.
SİA xəbər verir ki, bu barədə "Rossiyskaya Gazeta" Don Aqrar Universitetinə məlumat verib.Resept demək olar ki, adi maya xəmirinin resepti ilə eynidir. Onlar sadəcə tünd toz - əzilmiş üzüm çəyirdəyi əlavə edirlər. Universitetin Qida Texnologiyaları Departamentinin məlumatına görə, bu tərkib hissəsi ilə bişirilən çörək məhsulları mədə-bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmaq da daxil olmaqla çox faydalıdır.
Bundan əlavə, üzüm unu antioksidantlarla zəngindir. Giləmeyvə toxumları şərab istehsalının tullantı məhsuludur. Adətən, onlar sadəcə fabriklərdə atılır.
Kütləvi bazar üçün hələ də ekzotik olan bu çörəyin bişirilməsi cəmi yarım saat çəkir.
İnkişafın müəllifləri patent müraciəti hazırlayırlar.
Nazlı Almuradova