EN

Şokoladın qocalmanı ləngitdiyi aşkar edildi

BAKI, 21 sentyabr. TELEQRAF

Alimlər şokoladın qocalmanı ləngitdiyini və orqanizmin vəziyyətini yaxşılaşdırdığını düşünürlər.

Teleqraf xəbər verir ki, yeni araşdırmalara görə, kakao paxlasında olan flavanollar insan orqanizminə geniş spektrli faydalı təsirlərə malikdir.

Bu təbii birləşmələr bütün bədəndə iltihabı əhəmiyyətli dərəcədə azaldır, qan laxtalanmasının qarşısını alır və qan damarlarının fəaliyyətini yaxşılaşdırır.

Flavanolların yaşlanma prosesini yavaşlatmağa kömək edən antiinflamatuar təsiri xüsusi əhəmiyyət kəsb edir.

Aparılan tədqiqat göstərib ki, tərkibində yüksək miqdarda kakao olan təbii şokolad orqanizmi yaşa bağlı dəyişikliklərdən qoruyur.

Həmçinin bildirilib ki, şokoladın müntəzəm istehlakı ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riskini 27 faiz azalda bilər.

Chosen
14
teleqraf.com

1Sources