EN

Yumurtanı qırandan sonra qabığını atmayın

"O yanı qaya, bu yanı qaya, içindÉ™ sarı maya”.

Tapmacanın açmasını bilməyən tapılmaz. Bu, yumurtadır. Bol vitaminlər, proteinlər, makro və mikroelementlər, antioksidantlar və digər bioloji aktiv maddələrlə zəngin olan yumurtanın tərkibi barədə hamımızın məlumatımız var. Yumurta özü ilə yanaşı, qabığı da faydalıdır.

Hit.az xÉ™bÉ™r verir ki, yumurta qabığı orqanizm tÉ™rÉ™findÉ™n asanlıqla hÉ™zm edilÉ™n zÉ™ngin kalsium mÉ™nbÉ™yidir. 

Yumurta qabığının 90 faizi kalsium karbonatdan ibarÉ™tdir. Yalnız belÉ™ kalsium orqanizm tÉ™rÉ™findÉ™n asanlıqla hÉ™zm edilir. ÜstÉ™lik, yumurta qabığında mis, ftor, dÉ™mir, manqan, molibden, fosfor, kükürd, sink, silisium vÉ™ bir çox digÉ™r vacib mikroelementlÉ™r vardır. 

Gündəlik rasionumuz silisium və molibden sarıdan kasaddır, halbuki həmin elementlər biokimyəvi reaksiyaların normal gedişi üçün zəruridir.

Yumurta qabığı balaca uşaqlara da çox faydalıdır. Xüsusən qanı aşağı və raxit uşaqların yeməyinə yumurta qabığı əlavə etmək lazımdır.

Sevinc
 

Chosen
24
hit.az

1Sources