Rusiyalı həkim Olqa Tarasova acılı yeməklərin arıqlamağa kömək etdiyini bildirib. Onun sözlərinə görə, acı bibər və digər ədviyyatların tərkibində olan kapsaisin maddəsi yağ yanmasını sürətləndirir, maddələr mübadiləsini aktivləşdirir və həzm sistemini stimullaşdırır.
News24.az bildirir ki, Tarasova qeyd edib ki, ədviyyatlı yeməklər qan dövranını və immuniteti də gücləndirir, A və C vitaminləri isə damar divarlarını möhkəmləndirir.
Lakin qastrit, mədə xorası, GERD, psoriaz, ekzema və hemofiliya kimi xəstəlikləri olan şəxslər üçün ədviyyatlı yeməklər tövsiyə edilmir, çünki bu cür qidalar simptomları pisləşdirə və iltihabı artıraraq sağlamlığa zərər verə bilər.
Səma Orucova