AZ

Qan təzyiqini aşağı salmağın ləzzətli yolu

Püstə ürək və qan damarlarının sağlamlığını hər gün dəstəkləmək üçün sadə və dadlı bir üsuldur.
Püstə yalnız doydurucu qəlyanaltı deyil, həm də ürək üçün əsl faydadır. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, Eating Well yazır ki, bu yaşıl çərəz qan təzyiqini normallaşdırmağa kömək edən maddələrlə zəngindir.
Bir porsiya (təxminən 30 q) duzsuz püstədə təxminən 300 mq kalium və yalnız 1,7 mq natrium olduğu bildirilir. Kalium bədənə artıq natriumdan qurtulmağa kömək edir, qan həcmini və müvafiq olaraq qan təzyiqini azaldır. O, həmçinin qan damarlarının divarlarını rahatlaşdırır, qan dövranını yaxşılaşdırır.

Bundan əlavə, püstə monodoymamış yağlarla zəngindir. Onlar "pis" xolesterolu azaltmağa və "yaxşı" səviyyəsini saxlamağa kömək edir. Bu yağlar həmçinin qan damarlarının elastikliyini yaxşılaşdırır və iltihabı azaldır ki, bu da qan təzyiqinə müsbət təsir göstərir. Nəşrin yazdığı kimi, püstənin tərkibində E vitamini, lutein və polifenollar kimi antioksidanlar var. Bu maddələr hipertansiyonun əsas səbəblərindən bəziləri olan oksidləşdirici stress və xroniki iltihabla mübarizə aparır. Püstənin müntəzəm istifadəsi damarların sağlamlığını qoruyur və onların vaxtından əvvəl qocalmasının qarşısını alır.

Püstəni pəhrizinizə əlavə etmək asandır: onları ayrıca yeyin, salatlara, smoothielərə əlavə edin və ya xırtıldayan çörək kimi istifadə edin. Əsas odur ki, duzsuz çərəz seçmək və ağlabatan bir hissədən artıq olmamaqdır.

Seçilən
4
1
ucnoqta.az

2Mənbələr