Bunu Demokrat.az-a açıqlamasında qida eksperti Asim Vəli deyib.
O bildirib ki, növbəti diqqət edəcəyimiz məqam məhsulun görünüşü və qablaşdırmasıdır:

"Qabda şişmə, sızma və ya deformasiya varsa, bu, məhsulun xarab olmasının göstəricisidir. Məhsulun rəngi, qoxusu və konsistensiyası da onun təzəliyini göstərir".
Fabrik istehsalı, yoxsa təbii ev üsulu ilə hazırlanmış ağartı məhsullarının daha keyfiyyətli olmasından danışan ekspert deyib ki, burada bir neçə məqam var:
"Fabrik istehsalı məhsullar standartlara uyğun olaraq, sanitar və gigiyenik şəraitdə hazırlanır, laborator analizlərdən keçir və keyfiyyət sertifikatlarına malik olur. Bu, onların təhlükəsizliyi baxımından üstünlük yaradır.
Təbii, ev üsulu ilə hazırlanan məhsullar isə daha orqanik və qatqısız olur. Bu məhsulların saxlanma şəraiti, mikrobioloji təmizliyi və nəzarət səviyyəsi aşağı ola bilər. Əgər həmin məhsullar güvənilən yerdən alınırsa və təzədirsə, bu, daha yaxşı seçimdir. Belə məhsulların qida dəyəri yüksəkdir".
Cavidan Mirzəzadə
Demokrat.az
10Mənbələr
-
hurriyyet.azMəşhur restoranda ətlərə bu səbəbdən qurd düşüb AÇIQLAMA ( 18985366)
-
gender.azMəşhur restoranda ətlərə bu səbəbdən qurd düşüb — AÇIQLAMA ( 18985363)
-
hurriyyet.azMəşhur restoranda ətlərə bu səbəbdən qurd düşüb — AÇIQLAMA ( 18985360)
-
demokrat.azMarketdən bu formada məhsulu almaq risklidir XƏBƏRDARLIQ ( 18983542)
-
demokrat.azMarketdən bu formada məhsulu almaq risklidir — XƏBƏRDARLIQ ( 18980803)
-
nocomment.azMəşhur təndirxanada biabırçılıq – Yeməyə əlavə verilən sumağa qurd düşübmüş ( 18909940)
-
konkret.azİstehlakçıların NƏZƏRİNƏ: Toyuq və ət dönəri arasında bu fərqlər var Diqqətli olun… KONKRET ( 18724171)
-
baku.wsAQTA rəsmisi: Bu ilin ilk 5 ayında qida zəhərlənmələrinin 60 faizdən çoxu məişət zəminində baş verib ( 18694042)
-
konkret.azDİQQƏT: Dəniz kənarına gətirdiyiniz bu ərzaqlardan zəhərlənə bilərsiniz ( 18474466)
-
news24.azAzərbaycanda zəhərlənmələr gizlədilir? - AÇIQLAMA ( 18324508)