AZ

Keyfiyyətli dondurmanı necə seçməli?

Əksər dietoloqlar dondurmanı ən faydalı hesab etmirlər. Adətən çox yüksək kalorili məhsuldur, tərkibində çoxlu boyalar və ləzzətlər var.

Ucnoqta.az xəbər verir ki. duna görə də desert seçərkən onun tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır, deyə dietoloq Yelena Solomatina bildirib. Onun sözlərinə görə, yüksək keyfiyyətli dondurmanın tərkibində süd, qaymaq, şəkər, qoz-fındıq və ya kakao ola bilər.

"Süd yağını, ləzzətləri və ya boyaları əvəz edənlər olmamalıdır. Elə şirkətlər var ki, özlərini çox yaxşı sübut ediblər, onlar məhz bu cür məhsul istehsal edirlər, bu, bir az baha ola bilər, amma keyfiyyətlidir", - Solomatina vurğulayıb.

Bundan əlavə, kalorili məzmuna diqqət yetirməyə dəyər - əgər dondurma yüksək keyfiyyətli və əlavəsizdirsə, məsələn, plombir, çox miqdarda yağ ilə çox yüksək kalorili olacaq, diyetoloq əlavə etdi.

"Daha az kalorili dondurma var - süd, daha az kalori var, praktiki olaraq yağsız - şərbət, meyvə buzu var. Amma orada müxtəlif ləzzətlər, rənglər əlavə etmək təhlükəsi var, çünki xoş dad almaq lazımdır. Yaxşı olar ki, meyvələrdən, giləmeyvələrdən hazırlanmış təbii şərbət qəbul olunsun", - həkim tövsiyə edib.
Şirin növü də çox vacibdir - hətta yaxşı bir markadan düzgün dondurma da çatdırıla və ya səhv saxlanıla bilər. Əgər ləzzətdə zolaqlar və ya qırışlar varsa, o, bir neçə dəfə əridilib və dondurulub.
 

Seçilən
4
44
ucnoqta.az

10Mənbələr