AZ

İsti havalarda bu qidalar təhlükəlidir

Yazını böyüt
Yazını kiçilt

"Meyvə, tərəvəz, yarpaqlı göyərti və yunan qatığı kimi yüngül protein mənbələri yayda istinin öhdəsindən gəlməyə kömək edir".

Britaniyalı diyetoloq Kelli Kraysir "Wellness Pulse" nəşrinə  deyib ki, qəhvə, ət qəlyanaltıları və şəkər, əksinə, susuzlaşdırmanı pisləşdirə bilər:

"İsti havalarda yüksək maye tərkibli məhsullara - meyvələrə, tərəvəzlərə, giləmeyvələrə, göyərtilərə üstünlük vermək daha yaxşıdır. Tərkibində yüksək natrium olan məhsullardan imtina etmək daha yaxşıdır, çünki onlar orqanizmin nəmlənmə prosesinə mane ola bilər".

Kraysir həmçinin qızmar istidə spirt və kofeinli içkilərdən sui-istifadə etməməyi tövsiyə edib. Ekspertin fikrincə, onların sidikqovucu təsiri var:

"İçdiyiniz hər fincan qəhvə və ya kokteyl üçün eyni miqdarda su içməlisiniz. Məqsəd susuzlaşdırmanın qarşısını almaqdır".

Mütəxəssis istidə şəkər istehlakına nəzarətin vacibliyini də xatırladıb. Qənnadı məmulatları və şirin soda maye itkisini sürətləndirə və qan şəkərinin səviyyəsinin kəskin artması səbəbindən halı pisləşdirə bilər.

Seçilən
16
12
hafta.az

10Mənbələr