
Peşəkar mətbəxlərdə 28 il çalışan aşpaz Tomas Müller yemək bişirmə tərzini açıqlayıb.Berlin-Mitte şəhərində yerləşən mükafatlı “Zur Alten Mühle” restoranının sahibi Müller deyir ki, “Hər gün istifadə etdiyiniz yapışmayan tavalar haqqında bilsəydiniz, dərhal onları atardınız”. Müller fikrini belə belə izah edir: “Adi yapışmayan tavalar əslində saatlı bombadır. Heç kim bu barədə danışmır, çünki hamı onlardan istifadə edir.”Ulusm.az Müllərin tibb jurnallarından oxuduğu araşdırmaya görə bildirir ki, teflon tavalarda qızardılan ərzaq 260°C-dən yüksək qızdırılanda zəhərli qazlar buraxır. Narahatedici fakt: Tədqiqatlar əhalinin 98%-nin qanında PFOA (teflondakı kimyəvi maddə) aşkar edib. Maddə xərçəng, məhsuldarlıq problemləri və qaraciyərin zədələnməsi ilə əlaqələndirilib.R.DaşdəmirovaUlusum.az
Diqqət Çəkənlər
Almaniyada yeni seçilmiş merə silahlı hücum – Vəziyyəti kritikdir
Dietoloq Maks Goulend: “Artıq lif qəbulu sağlamlığa zərər verə bilər”
İrem Derici, Simge Sağın və Engin-Dilan Polat cütlüyü saxlanılıb - Daha Kimlər?