AZ

Balıq yemək üçün 5 SƏBƏB

ain.az, Cebheinfo saytına istinadən bildirir.

Payız fəsli həm də balıq mövsümüdür. Bu mövsümdə balıq istehlakı daha da artır. 

“Cebheinfo.az” balığın az adamın bildiyi 5 unikal faydasını tədim edir:

1. D vitamininin təbii mənbəyi

Yağlı balıqlar (qızılbalıq, siyənək, skumbriya) rekord miqdarda D vitamini ehtiva edir. Cəmi 100 q qızılbalıq gündəlik D vitamini tələbatını ödəyir. D vitamini güclü sümüklər, immunitet və depressiyanın qarşısının alınmasına xidmət edir.

2. Yüksək keyfiyyətli zülal

Balıq zülalı 95-98% sorulur, ət zülalında bu rəqəm 85-90%-dir. Bütün vacib amin turşularını ehtiva edir. İdmançılar, yaşlılar və uşaqlar üçün idealdır.

3. Uzunömürlülük üçün mikroelementlər

Tərkibindəki selen xərçəngdən qoruyan güclü bir antioksidandır. Tərkibindəki yod tiroid sağlamlığı üçün vacibdir.

Sink immunitet sistemini və reproduktiv sağlamlığı gücləndirir.

4. Gənc dəri üçün kollagen

Balıq, xüsusən də qızılbalıq və tuna, təbii kollagenlə zəngindir. Dərinin elastikliyini və oynaq sağlamlığını yaxşılaşdırır. Qırışların əmələ gəlməsini yavaşladır.

5. Təbii peptidlər

Balıq zülalında təbii peptidlər var. Qan təzyiqini dərman qədər təsirli şəkildə aşağı salır. Qan damarlarını gücləndirir və qan dövranını yaxşılaşdırır.

Müxtəlif növ balıqların müntəzəm istehlakı illərlə aydın zehni, sağlam ürəyi və gəncliyi qorumağa kömək edəcək. 

Xəzər

“Cebheinfo.az”

Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin

Sonrakı hadisələr barədə daha çox məlumat almaq üçün ain.az saytını izləyin.

Seçilən
24
1
cebheinfo.az

2Mənbələr