AZ

Canan Karatay bənövşəyi soğan turşusunun faydalarını sadaladı

Türkiyəli daxili xəstəliklər üzrə mütəxəssis, professor Canan Karatay qış aylarında immunitet sistemlərini gücləndirmək istəyənlər üçün vacib məsləhətlər verib.

Ölkə.Az xəbər verir ki, o, hər tərəvəzin mövsümündə yeyilməli olduğunu vurğulayıb:

"Hər tərəvəzin bir mövsümü var. Mövsümi tərəvəz və meyvələri yemək bədənin təbiətlə harmoniya tapmasına kömək edir. Bu, xəstəliklərə qarşı təbii bir qalxan yaradır".

Professor bənövşəyi soğanın bədənin müqavimətini artıran ən vacib qidalardan biri olduğunu vurğulayıb. Soğanın yüksək səviyyədə antioksidant və təbii antibiotik ehtiva etdiyini bildirən Karatay həmçinin əlavə edib:

"Bənövşəyi soğan qan damarlarını təmizləyir, toksinləri xaric edir və bədənin müqavimətini artırır. Qış xəstəliklərindən qorunmaq üçün hər gün soğan yediyinizə əmin olun.

Ev şəraitində təbii şəkildə hazırlanan bənövşəyi soğan bədən üçün təbii antibiotikdir. Probiotik xüsusiyyətləri ilə bağırsaqları qoruyur, həzmi tənzimləyir və qrip və soyuqdəymə kimi qış xəstəliklərindən müdafiə edir".

Karatay bildirib ki, bənövşəyi soğan ağ soğandan daha güclü antioksidant ehtiva edir və immunitet sistemini dəstəkləyən flavonoidlərlə zəngindir.

Həkim həmçinin hazır turşu istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib və vətəndaşları evdə hazırlanmış məhsullara üstünlük verməyə çağırıb.

Billurə

Seçilən
39
1
olke.az

2Mənbələr