AZ

Bu, vacib vitamin və mineralların mənimsənilməsini azalda bilər...

...Dadı və ətri ilə çoxları tərəfindən sevilən çay, çoxsaylı sağlamlıq faydaları ilə öyünərək, həqiqətən faydalıdır.

SİA xəbər verir ki, TSN-ə görə, mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, onu müəyyən qidalarla səhv dəmləmək vacib vitamin və mineralların mənimsənilməsini azalda bilər.

Dietoloq və əczaçı DeboraQrayson qeyd edir ki, xüsusilə qara çayın tərkibində taninlər və polifenollar var ki, bu da qidadan dəmirin mənimsənilməsinə mane olur.

Bu, çay qırmızı ət, ispanaq və ya yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər kimi dəmirlə zəngin qidalarla birlikdə qəbul edildikdə problemə çevrilir.

Bu qidaları çayla müntəzəm olaraq birləşdirmək dəmirin mənimsənilməsinə mane ola bilər ki, bu da zamanla anemiyaya - qanda dəmir çatışmazlığına səbəb olur. Reproduktiv yaşda olan qadınlar və veqanlar buna xüsusilə diqqətli olmalıdırlar.

Mənfi təsirin yalnız daimi olaraq düzgün olmayan qida və çay cütləşmələri ilə baş verdiyini başa düşmək vacibdir. Mütəxəssislər çay və dəmirlə zəngin qidaların eyni vaxtda qəbul edilməsində həddindən artıq olmamağı məsləhət görürlər.

Əsas yeməklərdən kənarda çay içmək və ya daha az tanin ehtiva edən və dəmirin mənimsənilməsinə daha az təsir göstərən yaşıl çay seçmək daha yaxşıdır.

Nazlı Almuradova

Seçilən
40
1
sia.az

2Mənbələr