...Həblər və ya dadsız lif sarsıntıları qəbul etməyə ehtiyac yoxdur. Gündəlik rasionunuza liflə zəngin qidalar əlavə etmək kifayətdir.
Və moruq ən yaxşılardan biri hesab olunur. Bu şirin, çox yönlü giləmeyvə həkimlər tərəfindən istehlak üçün tövsiyə olunur.
Məsələn, qastroenteroloq Bill Bulseviç öz videosunda moruqu bağırsaq sağlamlığı üçün 1 nömrəli məhsul adlandırır.
Bir stəkan moruqda 7 qram lif var və eyni zamanda güclü antioksidantlar olan polifenollar, C vitamini ilə zəngindir. Tədqiqatın nəticələrinə görə, bu giləmeyvə tip 2 diabetin inkişaf riskini azalda bilər.
Və xəstəlik artıq varsa, moruq onu idarə etməyə kömək edir. Moruq qıcıqlanmış bağırsaq sindromu olan insanlarda şişkinlik və ağrıya səbəb olan fermentləşdirilmiş karbohidrat olan aşağı FODMAP qidası hesab olunur.
Buna görə də bütün insanlar üçün uyğundur. Mütəxəssislər həzm problemi olanlara və ya bağırsaqları bərpa etməyə ehtiyacı olanlara moruq yeməyi məsləhət görürlər.
Əli Babayev