AZ

Bunu yeyən 95 il yaşaya bilər! Faydaları saysız-hesabsızdır

Sağlam qidalanmanın əhəmiyyətini hər fürsətdə vurğulayan məşhur Ürək-Damar və Daxili Xəstəliklər Professoru Canan Karatay, ənənəvi mətbəxdə tez-tez istifadə edilən bir məhsula diqqət çəkib. Mütəxəssis bu unikal qidanı "Kim bunu istehlak etsə, 95 yaşa qədər yaşaya bilər" deyə izah edir və onun faydaları da kollagen istehsalını dəstəkləyir. 

Ucnoqta.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, sağlam həyat və bəslənmə ilə bağlı çılpaq tövsiyələri ilə tez-tez manşetlərə çıxan Prof. Dr. Canan Karatay, diqqət çəkən bir tövsiyə olan quyruq yağının faydalarını da tövsiyə edir.

Yeməklərə müntəzəm olaraq daxil edildikdə, bu unikal qida kollagen istehsalını dəstəkləyir, saç tökülməsinin qarşısını alır və dərini nəmləndirir. “Bunu yeyən 95 yaşaya bilər” iddiasını irəli sürən Canan Karatay qovrulmuş əti yağla yeməyi də tövsiyə edir. Kalorisi yüksəkdir və xüsusilə ağır işlərlə məşğul olan və ya soyuq bölgələrdə yaşayan insanlar üçün enerji verir.

Tərkibindəki yağ turşuları və xolesterin hüceyrə membranlarının strukturunda olur, bu da immunitet sisteminin güclənməsinə kömək edir.
Tərkibindəki yüksək yağ turşuları oynaq mayesini saxlamağa və iltihabı azaltmağa kömək edə bilər. Xaricdə, xüsusən də revmatizm üçün istifadə edilmişdir. Xalq arasında soyuqdəymə, öskürək və qrip zamanı istifadə edildikdə immuniteti gücləndirdiyinə inanılır.

Bəzi bölgələrdə saç tökülməsinə qarşı mübarizə aparmaq və dərini nəmləndirmək üçün baş dərisinə donuz yağı çəkilir. Ölçülü şəkildə istifadə edildikdə, təbii dad və toxluq verir.
Az miqdarda istifadə edildikdə, piy yeməklərə dad verir.
Həm toxluğu artırır, həm də həzmə kömək edir.

Xüsusilə bulqur plovu və ya ətli plov hazırlayarkən bir çay qaşığı donuz yağı əlavə etmək həm ləzzət, həm də qida əlavə edir.
 

Seçilən
49
50
ucnoqta.az

10Mənbələr