
“Düzgün qidalanma aydın düşüncəni və hətta güclü stress altında da tez reaksiya vermək qabiliyyətini saxlamağa kömək edəcək”.
Yeniavaz.com xəbər verir ki, bu barədə dietoloq İrina Selivanova lenta.ru-ya müsahibəsində danışıb.
“O, neyrotransmitterlərin - effektiv beyin funksiyasından məsul olan xüsusi maddələrin tarazlığının qorunmasında əsas rol oynayır”, - Selivanova deyib.
Güclü stress altında belə koqnitiv dözümlülüyü artırmaq üçün o, pəhrizinizə yumurta, qaraciyər və ya hinduşka kimi xolinlə zəngin qidaları daxil etməyi tövsiyə edib:
“Mal əti və paxlalılar kimi həvəsləndirici və mükafatlandırıcı hormon olan dopamin istehsalını təşviq edən qidaları müntəzəm olaraq istehlak etmək də vacibdir.
Beyin sağlamlığını qorumağa kömək edən digər vacib qidalar omeqa-3 mənbələrini (yağlı balıq və dəniz məhsulları), yaşıl çay, orqan ətləri, tünd şokolad, yarpaqlı göyərti, giləmeyvə, qoz-fındıq və toxumlarıdır”.