Demokrat.az portalından verilən məlumata görə, ain.az xəbər yayır.
Soyuq havada insanlar daha çox xəmir yeməkləri istehlak etməyə üstünlük verir. Demokrat.az bildirir ki, dietoloq Leyla Sariyeva Hit.az-a deyib ki, qış və ya digər fəsillərdə çoxlu xəmir yeməkləri yemək olmaz: “Xəmir karbohidratdı, şəkərdir, qlükozadır. Plov da, xəngəl də, tort da eyni şeydir. Xəmir yeməkləri və şirniyyat immuniteti aşağı salan qidalardır. Şəkər və xəmir xörəkləri beyni qidalandırmır. Əksinə, onlar beyni kütləşdirir. Xəmir yeməyi yeyən adamın dərhal yuxusu gəlir, amma ət və yanında tərəvəz yeyən şəxsin beyninə oksigen və qan yaxşı işləyir deyə belə problemlər olmur”.
Sonrakı hadisələr barədə daha çox məlumat almaq üçün ain.az saytını izləyin.