AZ

Qəhvə ilə nə yeməmək lazımdır? - 5 "təhlükəli" məhsul  

Səhər yeməyində bir fincan qəhvə ilə qidalı bir səhər yeməyi etmək vacibdir, lakin mütəxəssislər həzm sistemindən yan təsirlərin və ya qida maddələrinin udulmasında problemlərin qarşısını almaq üçün bəzi məhsullardan çəkinməyi məsləhət görürlər...

Poliqon xəbər verir ki, buna görə də, Verywell Health nəşri qəhvə içərkən çəkinilməli olan 5 məhsulun adını çəkib.

Sitrus meyvələri - Qəhvə və sitrus meyvələrinin turş dadı var, buna görə də onların birləşməsi həzm sistemindən xoşagəlməz simptomlara səbəb ola bilər. Bu, xüsusilə turşu reflüksü, ürəkbulanma, ürəkbulanma və həzmsizlik kimi simptomlara səbəb olan qastroezofageal reflüks xəstəliyindən əziyyət çəkən insanlar üçün doğrudur. Məqalədə xəbərdarlıq edilir ki, qəhvə və sitrus meyvələri kimi turşulu qidaların birləşdirilməsi mədəni daha da qıcıqlandıra bilər.

Qızardılmış qidalar - Qidalanma mütəxəssisləri qızardılmış qidaların yağ və natriumla zəngin olduğundan ən sağlam seçim olmadığını müəyyən ediblər. Lakin, bu cür qidaları qəhvə ilə birlikdə qəbul etmək daha böyük fəsadlara səbəb ola bilər, çünki tədqiqatlar göstərir ki, həddindən artıq qəhvə istehlakı dislipidemiya riskini, yəni qanda yağ səviyyəsinin artmasına səbəb ola bilər.

"Gündə üç fincandan çox qəhvə içmək LDL ("pis") xolesterol səviyyəsinin artmasına və HDL ("yaxşı") xolesterol səviyyəsinin azalmasına səbəb ola bilər. Bu kombinasiyaya qızardılmış qidaların əlavə edilməsi ürək xəstəliyinin inkişaf riskini daha da artıra bilər", deyə Verywell Health vurğulayıb.

Süd - Bu, sizi təəccübləndirə bilər, amma qəhvənizə süd əlavə etmək ən sağlam seçim olmaya bilər. Süd kalsiumla zəngin olsa da, bəzi tədqiqatlar qəhvənin bədəninizin bu qidanı mənimsəmə qabiliyyətinə mane ola biləcəyini göstərir. Bundan əlavə, bədən tərəfindən sorulmayan kalsium sidiklə xaric olur ki, bu da böyrək daşları və ya osteoporoz (sümük sağlamlığı problemləri) kimi problemlərin inkişaf riskini artırır.

Duzlu qidalar - Gündə üç fincana qədər qəhvə içmək qan təzyiqinizə mənfi təsir göstərməsə də, həddindən artıq qəhvə istehlakı tərkibindəki yüksək kofein miqdarı səbəbindən yüksək təzyiqə səbəb ola və ya onu pisləşdirə bilər. Lakin, qəhvə ilə yüksək duzlu qidalar içmək, xüsusən də artıq yüksək təzyiqi olan və ya risk altında olan insanlar üçün qan təzyiqiniz üçün ən sağlam birləşmə olmaya bilər.

Fermentləşdirilmiş qidalar - Fermentləşdirilmiş qidalar bağırsaq sağlamlığını dəstəkləmək üçün canlı bakteriya və mayalardan istifadə edərək konservasiya prosesindən keçir. Məsələn, bu siyahıya kimçi, turş kələm, miso və ya tempeh kimi qidalar daxil ola bilər. Bu qidalar həzm və immun sistemi üçün faydaları ilə tanınsa da, onları qəhvə ilə eyni vaxtda istehlak etmək əks təsir göstərə bilər.

Nəşr vurğulayır: "Hər iki qidanın tərkibindəki turşu səbəbindən həzm sisteminiz qaz, şişkinlik və həzmsizlik kimi yan təsirlərlə reaksiya verə bilər. Əgər qəhvə ilə birlikdə fermentləşdirilmiş qidalar qəbul etməyə yeni başlamısınızsa, bu, daha çox ehtimal olunur".

Poliqon.info

Seçilən
39
38
poliqon.info

10Mənbələr