Redaktor.az portalından verilən məlumata görə, ain.az xəbər yayır.
Temperatur 5 dərəcə yüksək olduqda olivye salatında mikroorqanizmlər sürətlə çoxalır, bu isə salatın xarab olmasına və zəhərlənmə riskinə səbəb olur.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə kimya kafedrasının müəllimi Kseniya Kuznetsova lenta.ru-ya açıqlamasında bildirib.
Ekspert qeyd edib ki, qida təhlükəsizliyi baxımından olivye salatını soyuducusuz saxlamaq üçün təhlükəsiz müddət mövcud deyil.
Onun sözlərinə görə, otaq temperaturunda artıq 1-2 saat sonra mikroflora, o cümlədən potensial patogen mikroorqanizmlər aktiv şəkildə çoxalmağa başlayır. Salatdakı yağlı emulsiyanın ayrılması isə onun konsistensiyasını pisləşdirir və mikroorqanizmlərin inkişafına şərait yaradır.
Aytəkin TOFİQQIZI
Hadisənin gedişatını izləmək üçün ain.az saytında ən son yeniliklərə baxın.