
Yeni İsveç araşdırmasına görə, orta miqdarda yüksək yağlı süd məhsulları – xüsusilə pendir və qaymaq – alzheimer və demensiya riskinin azalması ilə əlaqəli ola bilər. “Neurology” jurnalında dərc olunan tədqiqatda yüksək yağlı pendir istehlak edənlərdə demensiya riski 13%, damar mənşəli demensiya riski isə 29% daha az olub. Aşağı yağlı süd məhsulları ilə isə belə bir əlaqə tapılmayıb.Ulusum.az xəbər verir ki,mütəxəssislər vurğulayır ki, nəticələr müşahidə xarakterlidir və qəti səbəb-nəticə əlaqəsi sübut etmir.R.Daşdəmirova
Diqqət Çəkənlər
Özbəkistanda Azərbaycan mətbəxinin dadını hiss etmədən dönmək olmaz VİDEO
Özbəkistanda Mirzə Qədim İrəvaninin yaradıcılığına həsr olunmuş rəsm müsabiqəsinin qalibləri mükafatlandırılıb VİDEO
ABŞ-da qocalar evində partlayış olub, 2 nəfər ölüb VİDEO